FOTO: Paweł Wyszomirski
Reklama

W niedzielę w Barze KATO odbędzie się kolejne spotkanie w ramach cyklu TEDxRawaRiver. Tym razem temat dotyczyć będzie wpływu posiłków na nas samych oraz na otaczające środowisko.

„Przez żołądek do serca” ta kuchenna maksyma, zazwyczaj kierowana do panien na wydaniu, jest tematem kolejnego TEDxRawaRiverSalon. – Traktujemy ją bardzo dosłownie, jako punkt wyjścia do dyskusji o tym, co dziś najczęściej pojawia się na naszych talerzach i jaki wpływ mają posiłki na nas samych oraz otaczające środowisko – mówi Paweł Wyszomirski, organizator imprezy.

Reklama

Wśród przedstawianych TEDTalks zobaczymy prelekecję Grahama Hilla, założyciela portalu TreeHugger.com i w dni robocze wegetarianina. Opowie on o tym, jak można zrezygnować z mięsa, nie wyrzekając się hamburgera.

Z kolei niestrudzony kucharz-celebryta Jamie Oliver zachęci nas do walki o zdrową kuchnię w szkołach i wśród dzieci. Jego zdaniem tylko tak da się zapobiec inwazji otyłości.

Na żywo będzie można posłuchać aż trzech prelegentek, związanych ze Śląskiem: Oli Czapli-Oslislo (blog Ostryga | Ola Oslislo blog o jedzeniu), Marii Ożgi (finalistka Masterchef, blog Księgowa w kuchni), Belli Szali (Good Cake; prezentacja w j. angielskim).

Jako, że impreza dotyczyć będzie jedzenia, nie może na niej zabraknąć drobnego poczęstunku w postaci ciasta pieczonego. Podczas spotkania będzie też czas na wymianę przepisów kulinarnych pomiędzy jego uczestnikami.

TEDxRawaRiver odbędzie się w niedzielę w godz. od 17.00 do 19.00 w barze KATO przy ul. Mariackiej 13. Wstęp na imprezę jest bezpłatny.

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
25 − 1 =


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.